ប្រជាជនកម្ពុជាយើងភាគច្រើន តែងតែបារម្ភចំពោះការហូបចុក ដែលម្ហូបអាហារសព្វថ្ងៃសំបូរទៅដោយសារធាតុគីមី ដែលធ្វើអោយប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ មិនត្រឹមតែម្ហូបអាហារទេ សូម្បីតែរបស់សំរាប់ហូបក៏មានសារធាតុគីមីដែរ ដូចជា ចង្កឹះ ឈើចាក់ធ្មេញមួយចំនួនជាដើម។
នាពេលកន្លងទៅនេះ មានរឿងត្រេកអរមួយ ដែលមានកូនខ្មែរយើង បានផលិតចង្កឹះដែលគ្មានសារធាតុគីមី ដោយបញ្ឈប់អោយបងប្អូនមានក្ដីបារម្ភតទៅទៀត។
នេះបើយោងងតាមគណនីហ្វេសប៊ុកមួយឈ្មោះថា ហេង ឃីម (Heng Khim) បានបង្ហោះថា៖ «បេសកម្មបានបញ្ចប់សង្ឃឹមថាបន្តិចទៀតខ្មែរលែងបារម្ភ ពីរឿងចង្កឹះ ចង្កាក់ មានគីមីទៀតហើយ។»។ ចំពោះទីតាំងផលិតលើកដំបូងនេះគឺនៅភូមិកំបោរ ឃុំស្វាយស ស្រុកវ៉ារិន ខេត្តសៀមរាប៕ (cambofresh)
0 Comments