មិនឱ្យចាញ់បរទេសទេ អស្ចារ្យណាស់!! ទីបំផុតខ្មែរអាចផលិតចង្កឹះឬស្សីគ្មានជាតិគីមី គុណភាពលំដាប់ពិភពលោក



ប្រជាជនកម្ពុជា​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​យើងភាគច្រើន តែងតែបារម្ភចំពោះការហូបចុក ដែលម្ហូបអាហារសព្វថ្ងៃសំបូរទៅដោយសារធាតុគីមី ដែលធ្វើអោយប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ មិនត្រឹមតែម្ហូបអាហារទេ សូម្បីតែរបស់សំរាប់ហូបក៏មានសារធាតុគីមី​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ដែរ ដូចជា ចង្កឹះ ឈើចាក់ធ្មេញមួយចំនួនជាដើម។







នាពេលកន្លងទៅនេះ មាន​​​​​​​​​​​​​​រឿងត្រេកអរមួយ ដែលមានកូនខ្មែរយើង បានផលិតចង្កឹះដែលគ្មានសារធាតុគីមី ដោយបញ្ឈប់អោយបង​​​​​​​​​​​​ប្អូនមានក្ដីបារម្ភតទៅទៀត។







នេះបើយោងងតាមគណនីហ្វេស​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ប៊ុកមួយឈ្មោះថា ហេង ឃីម (Heng Khim) បានបង្ហោះថា៖ «បេសកម្មបានបញ្ចប់សង្ឃឹមថាបន្តិចទៀតខ្មែរ​​​​​​​​​​​​​​លែងបារម្ភ ពីរឿងចង្កឹះ ចង្កាក់ មានគីមីទៀតហើយ។»។ ចំពោះទីតាំងផលិតលើកដំបូងនេះគឺនៅ​​​​​ភូមិកំបោរ ឃុំស្វាយស ស្រុកវ៉ារិន ខេត្តសៀមរាប៕ (cambofresh)







Post a Comment

0 Comments